Θεραπεία Τραύματος EMDR

Η Τραυματοθεραπεία EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) – αποδίδεται στα ελληνικά ως «Απευαισθητοποίηση και Επανεπεξεργασία μέσω Οφθαλμικών Κινήσεων» – είναι μια ολοκληρωμένη, πρωτοποριακή και αποδεδειγμένα αποτελεσματική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση για την αντιμετώπιση του τραύματος.

Εφαρμόζεται με δομημένα θεραπευτικά πρωτόκολλα και εξελίσσεται σε 8 φάσεις.

Έχοντας βοηθήσει πάνω από 70.000.000 θεραπευόμενους παγκοσμίως (Shapiro & Forrest, 2016) το EMDR συστήνεται από οργανισμούς όπως η Αμερικανική Ένωση Ψυχολόγων & Ψυχιάτρων, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) για την αντιμετώπιση των ψυχικών τραυμάτων.

Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 από την Francine Shapiro και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μέθοδος θεραπείας για άτομα με διαταραχή μετατραυματικού στρες. 

Τα τελευταία 30 χρόνια, το EMDR έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη θεραπευτική προσέγγιση, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του όχι μόνο με το τραύμα και το PTSD, αλλά και με άλλες προκλήσεις ψυχικής υγείας, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, οι διαταραχές πανικού, οι φοβίες, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, το στρες, οι αγχώδεις διαταραχές, οι φοβίες, το πένθος, η κατάθλιψη, ο χρόνιος πόνος, ο εθισμός και οι διαταραχές ύπνου. 


Παράλληλα έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ωφέλιμη σε εκείνους που θέλουν να ξεπεράσουν εσωτερικά εμπόδια, περιοριστικές πεποιθήσεις και να αυξήσουν τις επιδόσεις του σε διάφορους τομείς (εργασία, αθλητικές – καλλιτεχνικές επιδόσεις, επιτυχία σε εξετάσεις).

Σε ποιες καταστάσεις μπορεί να ωφελήσει το EMDR

Εξάλειψη εσωτερικών εμποδίων για την Κατάκτηση βέλτιστου εαυτού:

Αντιμετώπιση κρίσεων ζωής

Αντιμετώπιση σοβαρών τραυματικών γεγονότων

Αντιμετώπιση φοβιών- άγχους- Φόβος οδήγησης

Αντιμετώπιση πρώιμου τραύματος

alt

Let’s open your heart story to us, We’ll listen to you